6317 nitelik kodu, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından onaylanmış metal işleri sertifikası sahibi olmak anlamına gelir. Bu nitelik koduna sahip olmak, kamu kurumlarında metal işleri kadrolarında görev almak için gereklidir.
6317 nitelik kodunu taşıyan kadrolar şunlardır:
MEB Onaylı Metal İşleri Sertifikası Nasıl Alınır?
MEB onaylı metal işleri sertifikası almak için, MEB tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdan eğitim almak gerekir. Bu kurumlar, metal işleri mesleğinin teorik ve pratik bilgilerini öğrencilere öğretir. Eğitim süresi genellikle 1 yıl olup, eğitim sonunda başarılı olan öğrencilere MEB onaylı metal işleri sertifikası verilir.
MEB Onaylı Metal İşleri Sertifikası ile İlgili Örnekler
6317 Nitelik Kodu ile İlgili Ek Bilgiler
6317 nitelik kodunu taşıyan kadrolar şunlardır:
- Metal İşçisi
- Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış metal işleri sertifikası sahibi olmak
- ÖSYM tarafından yapılan KPSS sınavında ilgili puan türünde en az 70 puan almak
- Milli Eğitim Bakanlığı
- Sağlık Bakanlığı
- Adalet Bakanlığı
- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
- İmalat sanayi
- İnşaat sanayi
- Otomotiv sanayi
- Makine sanayi
MEB Onaylı Metal İşleri Sertifikası Nasıl Alınır?
MEB onaylı metal işleri sertifikası almak için, MEB tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdan eğitim almak gerekir. Bu kurumlar, metal işleri mesleğinin teorik ve pratik bilgilerini öğrencilere öğretir. Eğitim süresi genellikle 1 yıl olup, eğitim sonunda başarılı olan öğrencilere MEB onaylı metal işleri sertifikası verilir.
MEB Onaylı Metal İşleri Sertifikası ile İlgili Örnekler
- 2023 yılında MEB tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdan metal işleri eğitimi alan bir aday, MEB onaylı metal işleri sertifikası sahibi olur.
- 2023 yılında MEB tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdan metal işleri eğitimi alan bir aday, MEB onaylı metal işleri sertifikası sahibi olur ve kamu kurumunda metal işleri kadrosunda görev alır.
- 2023 yılında MEB tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdan metal işleri eğitimi alan bir aday, MEB onaylı metal işleri sertifikası sahibi olur ve özel sektörde imalat sanayisinde metal işçisi olarak çalışır.
- 6317 nitelik koduna sahip olmak için, MEB tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdan metal işleri eğitimi almak gerekir mi?
- 6317 nitelik koduna sahip olmak için, MEB tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdan metal işleri eğitimi almak dışında başka bir şart var mı?
6317 Nitelik Kodu ile İlgili Ek Bilgiler
- MEB onaylı metal işleri sertifikası almak için, adayların aşağıdaki konularda bilgi ve beceri sahibi olmaları gerekir:
- Metal malzemeler
- Metal işleme teknikleri
- İş sağlığı ve güvenliği
- MEB onaylı metal işleri sertifikası sahibi olan adaylar, kamu ve özel sektörde çeşitli metal işleri pozisyonlarında görev alabilirler. Bu pozisyonlar şunlardır:
- Metal işçisi
- Kaynakçı
- CNC operatörü
- Makine operatörü
- MEB onaylı metal işleri sertifikası sahibi olmak, sanayi sektöründe kariyer yapmak isteyenler için önemli bir fırsattır.