KPSS Forum Sitesi Kayıt Olun!

Aklınızdaki soruları cevaplamak için lütfen sitemize üye olunuz!

6514 nitelik kodu nedir? 6514 nitelik kodu KPSS atama puanları

Admin

Administrator
Yönetici
6514 nitelik kodu, ÖSYM tarafından devlet memurluğuna girişte aranan niteliklerden birisidir. Bu nitelik kodu, D sınıfı sürücü belgesine sahip olma şartını ifade etmektedir.

D sınıfı sürücü belgesi, 40 koltuk kapasiteli otobüsleri kullanabilme hakkı veren bir belgedir. Bu nedenle, 6514 nitelik koduna sahip olan adaylar, 40 koltuk kapasiteli otobüsleri kullanabilecek pozisyonlarda istihdam edilebilmektedir.

6514 nitelik koduna sahip olmak için, öncelikle sürücü kursuna kayıt yaptırıp D sınıfı sürücü belgesini almak gerekmektedir. D sınıfı sürücü belgesi almak için adayların 21 yaşını doldurmuş olması ve en az lise mezunu olması gerekmektedir. Sürücü kursuna kayıt yaptırdıktan sonra, teorik ve pratik eğitimleri tamamlayarak sınava girmeniz gerekmektedir. Sınavda başarılı olmanız durumunda, D sınıfı sürücü belgesine sahip olabilirsiniz.

6514 nitelik koduna sahip olmak, kamu kurum ve kuruluşlarında personel alımı için önemli bir avantaj sağlamaktadır. Bu nitelik koduna sahip olan adaylar, 40 koltuk kapasiteli otobüsleri kullanabilecek pozisyonlarda istihdam edilebilmektedir.

6514 nitelik kodu ile ilgili bazı örnekler şunlardır:
  • Otobüs şoförü
  • Tur otobüsü şoförü
  • Servis şoförü
  • Şehir içi toplu taşıma şoförü
Bu pozisyonlarda çalışmak isteyen adayların, 6514 nitelik koduna sahip olmaları gerekmektedir.
 
Üst