KPSS Forum Sitesi Kayıt Olun!

Aklınızdaki soruları cevaplamak için lütfen sitemize üye olunuz!

7303 nitelik kodu nedir? 7303 nitelik kodu KPSS atama puanları

Admin

Administrator
Yönetici
7303 nitelik kodu, koruma ve güvenlik görevlisi pozisyonlarına başvurmak isteyen adaylar için aranan bir nitelik kodudur. Bu nitelik koduna sahip olan adaylar, özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Özel güvenlik temel eğitimi, özel güvenlik görevlisi olarak çalışmak için gerekli olan bir eğitimdir. Bu eğitim, özel güvenlik eğitimi veren bir kurum tarafından verilmektedir. Eğitim süresi 120 saattir. Eğitimi başarıyla tamamlayanlara, özel güvenlik temel eğitimi sertifikası verilmektedir.

7303 nitelik koduna sahip olmak, koruma ve güvenlik görevlisi pozisyonlarına başvurmak için zorunlu bir şarttır. Bu nitelik koduna sahip olmayan adaylar, koruma ve güvenlik görevlisi pozisyonlarına başvuru yapamaz.

7303 nitelik kodu ile ilgili bazı bilgiler şunlardır:
  • Bu nitelik kodu, genellikle kamu kurum ve kuruluşlarının personel alımlarında aranan bir nitelik kodudur.
  • Bu nitelik koduna sahip olan adaylar, koruma ve güvenlik görevlisi olarak çalışabilecek pozisyonlarda istihdam edilebilmektedir.
Koruma ve güvenlik görevlisi pozisyonlarına başvurmak isteyen adayların, 7303 nitelik koduna sahip olmaları gerekmektedir. Bu nitelik koduna sahip olmak için, öncelikle özel güvenlik eğitimi veren bir kurumdan eğitim almak ve ardından sınava girmek gerekmektedir. Sınavda başarılı olmanız durumunda, özel güvenlik temel eğitimi sertifikasına sahip olabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Üst